Peddadagar!

Eller verksamhetskonferens, som det numer kallas har gått av stapeln idag. Och ja, numer är det också bara en dag. Hursomhelst, Bolognaprocessen stod på schemat och visst finns det skäl att diskutera och sätta sig in i detta. Se bara på förvirringen kring hur det kommer bli med det som nu är kandidat-, magister- och forskarnivå. Vad jag kan förstå är det fortfarande öppet för 3+1+1+4-1 års utbildning för den som siktar på att bli doktor. Bachelor 3 år, inga konstigheter. Därefter antingen Master 2 år eller magister 1 år. Sedan forskarutbildning 4 år men där 1 av masteråren skall kunna tillgodoräknas. Men med tanke på finansiering inställer sig frågan huruvida det alls kommer bli möjligt att läsa det fjärde året för den som önskar/behöver detta. Vilken soppa! Utöver detta så skall vi nu sätta ett av sju betyg på varje student istället för ett av tre möjliga som idag. Nåväl, det kan vi väl leva med. Men det öppnar i mina ögon för mer tjafs med studenterna.

Creative Commons License

Tags: ,

Leave a comment